Monday, 29 August 2011

The Best Day

Assalamualaikum...... Ehem2.. Hahahaha... Hari nie Hari Jadi Afham kali ke -16... Hari nie mcm2 aku rase especially terharu n gembira sgt2... First skali org wish aku mestyla ADELA~~~~~~.... Hahaha... Maknenye aku semakin tua la.. Kalo semakin muda tu alien namenye.. Haha.. Hari nie tade la wat ape2 sgt walopon birthday aku hari nie.. Makan sederhana je harinie.. Ta lbey2 pun.. Hadiah pown aku tak kesah sgt... Semakin tua knela jd marched skit.. Maklumla perangai aku cam bdak2 skit...  Aku syukur sgt aku dpt hidup selama 16 tahun... Aku kne sedar aku da tua... Hari ini hari pengumuman raya.. Sok Raya..... Hahahahaha.. Taun nie birhtday aku selisih ngan hari last pose... Bangga aku... hahahahaha.. Harap2 hari jd aku byk keberkatan aku dapat... Amin~~~~~~~~~

Saturday, 27 August 2011

Raya....... Raya......... Raya.........

Assalamualaikum, hmm lame tak up to date blog.... Itupun sebab takde idea nak post ape.... Huhu.. Hari nie terfikir lak nak update... Semlm hari last aku bersekolah.. Hmm nasib baik la takde meletup2 kat skola... Kalo tak setiap tahun last day skola je de meletop2.. Alhamdullillah semlm aku handle pengawas menjd gak walopon telah membazir mse... Sume tgas dijlnkan dgn pnuh dedikasi tol.. Semlm kebetulan bpak aku bkak pose kat luar so enjoy la jap......... Pastu lpak jap ngan member kat McD.. Tak macam post nak raye jea.. Klah tkar topik jap.. Ramadhan dah nak berakhir la... Sedih gak aku.. Sebab bulan tu la senang nak study...(jujur ea)... Aku kira syukur gila blan Ramadhan taun nie sebab sebulan dok umah.. Hahahaha..  Walopon bosan ade gak aktiviti or something yg menghilangkan bosanku.. Taun nie walopon byk dugaan persiapan Aidilfitri aku sempurna gak walopon sederhana n simple... Taun nie aku beraya ngan kereta baru(saje kasi tau coz sakit blkg dok kereta lame).. Persiapan di rumah ape krangnye juz kemas2 je la bub aku tiap2 taun raye kat kampung aku kat Aloq Staq... Taun nie pown baju raye tak ikut tema... So, aku pilih la warna biru sbb tu je la warna yg aku minat dan tade agy.. Hahahaha... Kebetulan ari raye taun nie bertembung ngan kemerdekaan.. Mesty de something yg dahsyat berlaku... Hope, taun nie raya tade ape2 yg x elok berlaku... Aku tulis nie mcm sok je nak raye padahal lambat lagi.. Klah sampai sini saje post hari nie.. Nnty akn de post baru akn ku post.. Ingat pose lom habis lagi.. Terawikh jgn la x g lak...^^

Tuesday, 23 August 2011

Semua Tidak Jadi@Sume X Kne

Assalamualaikum, hari nie aku de story2 nak kongsi... Kite sebagai insan yg lemah, mne de prefect btul x? Kalo prefect mne pown mesty de yg cela2.. Skit2 pun de gak kan.. Taun nie sume x kne.. Aku target la mcm2 tp tersasar pown x..... Kite sbagai manusia mesty de cacat cela punye... Kdg2 ape yg dimahukan kdg tidak dapat n  kdg2 maybe dpt.. Kdg2 ape yg tdk dpt tu mungkin ade hikmahnye n kdg2 ape yg dpt tu mungkin ade musibahnye.... Nie sume bkan NASIB tp REZEKI DTG @ TIDAK.... 2 je... Kalo x caye mungkin satu hari nnty mesty merasa punye..... Itulah hakikat.. Sampai sini je la post hari nie...

Friday, 19 August 2011

Bila Hati Tertebuk.....

Nie die sambungan semalam........... Semalam aku dok chit-chat ngan member aku... Pastu de member aku nie ktuk kwan die... Pastu die ckp tertebuk hatinya... Kiteorang glak kat die... Pastu die trangkan maksudnya....
   
Kalo seseorang itu menebuk hati seseorang, pasti berlubang hati orang tersebut....
Kalo mahu menampal hati berlubang tu dengan meminta maaf...
Tetapi ia tidak sama seperti hati dahulu...

Moral Values:
Kalo kite tlah menyakitkan hati seseorg.... Pasti KEPERITAN DIRASAI......... Tetapi apabila kite meminta maaf kepada org itu mungkin boleh diterima@dimaafkan TETAPI KERANA SIFATNYA, ORANG TERSEBUT MUNGKIN TIDAK AKAN MELUPAKAN KESALAHAN YG DIBUAT OLEH INDIVIDU LAIN(LEBIH TEPAT KESAN NEGATIF MASIH DIRASAI)

Thursday, 18 August 2011

Mcm2 Berlaku

Hari ini, hari aku tidak akn lupekan... Hahaha... Mcm2 berlaku... Td kat skola, hmm, aku lak kne 'pegang' perhimpunan... Patutnye aku esok.. Hmm.. Nak wat camne da member aku nie cuak n nervous sgt... Pastu aku bg arahan dgn pnuh kecuakan dan ini perkara normal bgku coz bende2 first time nie always GAGAL.... Tp kalo first da hebat tu rezeki die la.... Pastu blajar, g Tadarus(maklumla blan Ramadhan), blajar n last skali waktu fizik, cikgu sruh aku kluar utk amik duit dr pengawas SMKT yg beli gambar... Sharp 13:05, aku nek klas nak hias... Tp2....... Barang tade pulok... Pastu ketua klas aku yg CEMERLANG tu bengang je.... Da post kat wall grup klas n da ckp bek2... Hmm.. Nak wat camne agy... Pastu nak kmas srau plak n kwn aku ckp bdak perempuan belah ptg nak solat Zohor... Pastu aku g lpak PSS.. Jumpe member.. Pastu aku de la jmpe seorg makcik tu.... HAHAHA... Die tu member aku gak.... Aku jumpe die pown ckp psal kem KRS yg akn ku pg next month.... Pastu aku sembang dgn makcik tu... Lme gak... Pastu blik klas n sembang jap, pastu g kemas srau... HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA...... Nie part pling best sebab 2 IN 1......... First skali, sah2 solat Zuhur dulu.. Pastu bru start.. First skali, aku kmas AL-QURAN dulu... Pastu buang sesawang... Pastu feeling tu SPOIL LAK.... Tbe2 dak perempuan blah ptg solat.... Rupe2nye deme tkar waktu... Hmmm.. Pastu aku, aku tlg sorang kakak yg pling rapat(saje panggil kakak sebab die lbey tue padahal panggil biase2 je)... Tlg btulkan langsir je......... Byk keje aku x leh wat sbb bahu pth...T_T... Itu dalam proses penyembuhan n forever keje brat tak leh... Kne redha je....... Pastu lpas abeh tu, aku n member dok lpak2 dlm klas n sembang-menyembang.... Hahahahahahaha........... MMG TERBAIK!!!!!!!! Mcm2 cerita kongsi...... YG PLING AKU TAK LUPE..... Psal HATI TERTEBUK.... Die ade maksudnye nnty aku story di lain post sbb nak berbuka da.... K assalam..............

Wednesday, 17 August 2011

Banyak Udang Banyak Garam, Banyak Orang Banyak Ragam

Hari nie aku n family g kluar g Jusco jap..... Saje nak shopping raye nie.... hahahaha.......... Banyak giler org..... Pastu kat kaunter...... Pergh..... Mcm kereta api kot........ At the same times, aku jumpe la 3 orang cikgu dan sempat menegurnye.. Hari ini hari luck aku... Aku jumpe sume pemain Perak.... Deme terlibat ngan Progam Anak Angkat Menteri Besar Perak..... Tercair hati aku tgk cre deme lyn anak2 yatim 2... Insaf aku... Pastu aku lak pening nak memilih bju ngan penuh org ngan choice... Aku bersyukur giler aku dpt pilih taste aku... Kalo x confirm kena mrh ngan bpak aku tambah2 agy ngan kereta x sampai2 agy... Hmmm... Pastu aku naik ats pulok... Lagi dasat... Prgh rame gak... Nak wat camne kan kan.. Tp mcm2 ragam la.. Dengan bdak kecik menangis.. Dengan2 pilih bju la... Mcm2 agy la... Tp tgk org Islam kat sana semangat je bershopping... Bkan nak ktuk tp realiti... Aku pown beli ala2 kadar je n simple2 je... Tade lebey2...  K lah sampai di cini caje....

Tuesday, 16 August 2011

Len Mcm la die

Tadi aku bkak la blog die....... Fuyoo blog die bkan mcm die da..... HAHAHAHA...... Tp die still comel.... Semlm aku nak jd org giler da........... Ade la mamat sorg dlm klas aku dr aku kluar asrama agy drop aku abeh2...... Hampir berbulan-bulan aku sabar ngan mamat tu......... Semlm ramai ingat aku ta puas aty ngan result tp hanye member aku fhm.... Mulut die... Astagfirullahalazim..... Da~~~~~~~~~~..... Pe2 hal die da len mcm..... HAHAHA.... Kne la CHIlLL............. HAHAHAHAHA

Monday, 15 August 2011

Terima Hakikat

Dalam hidup yg cabaran,dugaan, halangan, ribut petir n mcm2, sume bende bole berlaku..... Samada baik taupun buruk... Kdg2 mungkin bende baik je asyik dtg...... Kdg2 bende bruk pown bole dtg..... Sume bende nie  kena la hadapi or face it.... Kdg2 mungkin kite bole terime n Kdg2 mungkin kite tidak boley terima... Itulah kehidupan yg seimbang or equilibrium... hahahahaha... So dlm idop nie kne la bersedey dan bergembira..... Jgn sedey n happy slalu... Nnty Tanjung Rambutan la jwpnnye.... Renung2kan.............^^

gagal..gagal.. gagal

bru2 nie ade ujian............mcm2 ade..........tambah2 bulan pose..... ade yg tido(bkan aku ea).... ade yg pecah kepala... ade org order otak bru... tp bile dpt result lg mcm2 ragam... aku..... chillex je.. hehehhe(sedar2 result truk)....truk2 aku pown de yg meningkat berbanding dr sbp pokok sena tu...... ape2 pun markah da kluar kne redha tp jgn la puas hati sgt.... bole mkn diri... ini saje ley citernye pown......

Saturday, 13 August 2011

blog

Knaper aku bru stat wat blog??????????? Bub ramai buat aku pun wat gak..... HAHAHAHA... Xde la nie sbb seseorg tu die kate blog tu best... So aku cbe la...