Saturday, 17 September 2011

Buruk Sangka..

Salam Alaykum, kecewa aku ngan post die hari nie... Semlm aku call die bub nak ckap something.. Walopon tade pepe skrang2nye bley berkwan... TP2 knaper die nak mrah knaper lak? Tp aku ttp x mrah kat die.. Aku call x sangka die punya mak angkat.. Aku nak ckp sorry shj jika wat salah ape2 kat die.. Tp die ingat aku shj nak calling2 die.. Aku xkan call sesuka aty aku la.. Aku call mesty de something.. Tp satu benda saje aku ley wat SABAR n REDHA shj.. Sebnarnye aku bkan tergedik2 nak call kau la cme gerak hati aku rse aku de wat slh ngan ko.. Aku jenis org yg tidak tnang kalo tade org x maafkan aku... Aku maleh nak cri gado saper2 n dendam ngan saper2.. Tension aku kang.. Pepehal kalo de pepe slh aku minx maaf..

mood: pth hati n kecewa

Friday, 16 September 2011

Kekecewaan.....................

Assalam, hari nie(semlm), hari pling aku kecewa... Sume manusia ade perasaan kecewa... Aku x sangka sms dihantar ade la for breaking.. Tp ape bley aku wat die nak, aku juz lpas la... Tetapi sume bende baik perlukan pengorbanan... I hope die jumpe yg better dr aku... Aku pown redha je la... Aku fhm kenape die wat camtu... Tp perasaan kecewa jlas terpancar di wjahku sbb aku nie manusia.. Aku hrap die maafkan aku jika de terkasar bhse ke or something... Aku xkan mrah die.. Tq sbb sudi jd sebhgian hidup aku.. Ini sume ketentuan Illahi.. Kena redha la.. Bunga bkan sekuntum mcm memba aku ckp.... Pastu die kte kalo nak lpekan segalanye psal die, pdm no. phone, buang friends dri FB tp aku ttp simpan walopon madu da jd cuka... Walopon cdey utk diingati tp itulah life.. Kat SAINA, aku blaja tentang kehidupan.. Kaunselor kat sane kata aku nie lmah n die kate aku nie xde keyakinan diri.. Aku msih ingat kata2nya... Aku ingin jd org yg kuat.. Utk die, setiap detik aku akn ingati sampai bile2 tp mungkin aku cbe lpekan jika memudaratkan aku

Thursday, 15 September 2011

Kem Oh Kem...

9 haribulan 11 tahun 2011.... Tahun ke-2 aku g kem kenaikan pangkat Sarjan n Staf Sarjan  KRS for second time... For first time, GAGAL lak... Tape2, taun nie taun penawar dukaku yg hampir merosakkan diriku... Mace2 bende berlaku sblum aku g... Haha.. Tu sume persiapan sblum aku g.. Khemah pasang pastu roboh lak, cari kasut la, aksesori la, training la, bce buku lar n mcm la lalab... :) ...... Pada hari aku nak g, tibe2 lak aku bangun tido awl dr luar biase(maksud aku slalu bangun kol 6 tp sejam awl lak)... Pastu kemas2 barang, then g skola... Pastu, bce Yassin ats pentas(cuak kowt).... Pastu blaja la cam biase.... Cme satu lain.... AKU BOTAK... Taun nie 2 kali botak.. Pastu blik skola, then g solat jumaat... Blik2 solat, pergh mcm lintang pukang aku kmas brang... Mcm zap zap zap ciap... Pastu klam kabut kluar umah.. Pastu g kdai jap, bli ayor... Haa, 4 ur information, no water you can't live in camp bub aktiviti byk n air senang ilang dr bdn... Pastu aku sampai skola tup tup tup... aku sorang je bru dtg pastu bru yg lain menyusul.. On the way ke sane, lpe lak kain anduh n glove tp nsib bek kwn aku bli anduh tp glove lpe beh la...\
Bile sampai tempat kem kat SMK Jalan Tasek, pergh kecuakan mula melanda... Tgk bdak2 tough je... Laki pompuan same ja.. Pastu roll call n bace deklarasi perkhemahan... Then solat asar pastu dirikan khemah.. Time byk udang byk garam byk org byk grm.. Mcm2 style pasang khemah.. Tp aku n member aku len chill ja pasang khemah... Pastu time urus diri aku gosok gigi saja.. hehehehe.. Pastu solat maghrib, taskirah, pastu solat maghrib.. Pastu ade ujian bertulis.. Lpe nak gtau kitorg kat kem dibahagi ikut platun.. Aku platun Delta.. Pling cemerlang skali... hehehhe... Ujian bertulis, msenye 2 jam( aku rse jwb addmath berbaloi)... Pergh soalan die 'terbaik'.. Pastu dan2 30 min mse tambahan.. Dlm kol 11 da tido kat dewan exam tu.. Mcm jwb trial lak... Hahahahha.. Pastu tido.. X sampai seminit roll call lak .. Pastu kelam kabut la.. Mmg nak tergelak la ade yg pkai short pant n selipar.. Hahaha.. Pastu aku tido dgr amn tp setiap sejam aku bangun.. Dlm kol 3 aku dgr og panggil pastu aku bangun tgk kat luar kosong ja..==... Pastu kol 4.30 g toilet utk membersihkan diri.. Mcm biase gosok gigi saje... Pastu tido lek sampai lima setengoh... Pastu siap sembahyang subuh... Kol 7, fitness test... Amek ko make lom da fitness test.. Sit up, pumping, bangkit lentik,.. Pergh mmg cemerlang...
Pastu mkan, then ujian ikatan... Yg nie tanye simpulan plik2... Dulu ikatan ske haty yg kiter tau jer, skunk nie amik ko tp ade la ikatan aku ley wat.. Pastu ujian kerohanian yg nie giler cemerlang, xyah cter la kan.. Pas2 orienteering yg nie aku bley cme slap tande je.. Pastu de pegawai wat lwak lak... Men AUM2 lak tp best giler.. Just plantun aku je yg tau.. Pastu ujian pasang+roboh+kemas  khemah ... No problem... Pastu platun kitorg chill jap.. Pastu siapkan diri solat maghrib pastu ceramah sampai kol 10 solat isyak.. Pastu roll call... Kli nie special skit... Time nie sume pegawai ade jamuan raya.... Pastu  ade lebihan, then pegawai panggil bdak2 yg lapo g la.. Aku pon join skali... Pastu tido ngan prut kenyang... Pastu tido.. Kol 1, kiteorg digerakkan, time nie sume da 'hampir' tido mati termasuk aku bub pnat giler... Pastu kumpul kat tmpt basikal, then hujan lebat.. Pergh, kitorg pkir camne nak masuk khemah.. Pastu, pegwai tu bwak kiteorg kat dewan mmg terserlah la mata panda kiteorg..... Mcm2 aktiviti lak.. Pastu kwt mlm2.. Mmg lyn.. Kat lopak hentak kaki pergh rse kesegarannye pastu kol 5.30 bru lpaskan kitorg n straight to solat subuh pastu ujian... First skali, angkat beban.. Aku syukur giler aku dpt amgkat org walopon pth bhu... Pastu kwat.. Yg nie lwak giler... Time aku bg arahan, adela pegawai pgang aku punya dada... Die terkjut risau nak memanggil ambulans    .. Pastu ade la sorg lg pegawai dtg menge'chill'kan aku.. Pastu ok la.. Pastu ujian lari.. Pergh mmg ponat jwbnye ... Tp rezeki aku, deme bg 2 round je dr 3 round mmg syukur giler2 la... Mmmg giler+crazy ponat sume straight.. Lpe nak gtau mlm yg kiteorg x tido dipanggil HELL NIGHT... Pastu aktiviti ke-3 straight no rest.. Pastu time nak blik mmg syiok jwbnye.. Kmas khemah.. Pergh khemah rupe tasik daaaaaa... Pastu pkai uniform n majlis pentup... Abis daa.... Tp kali nie aku wat sj aku x mandi 3 hari.. hahahha.. Skunk nie tggu result kawat.. Hope dpt la... Amin.. Ini saje citer...

Friday, 2 September 2011

Raya oh Raya

Assalamualaikum... First skali Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin... Mai sini Cek nak citer skit pasal ryew Cek nie... hahaha... Mace2 ade... First day Raye, aku bangun lewat pulok bub mlm 2 birthday aku n ade special wish from someone... Pastu aku chill2 rush g siap n pkai bju Melayu aku yg pling CUTE berwarne biru... Then aku g sembahyang raye... Taun nie aku sembahyang kat luar n aku dpt chance tgk mke sultan kdah with face to face.. hahaha best giler.. Pastu g kbur arwah tok aku.. Mmg sedih n insaf skit.. Blik umah tok aku de lak "Snap Time" pulok..... Time family aku len skit bub aku je plik berwarne biru.. Family aku len sume oren... Pastu time mkn2 ade pulok dok sembang psal aku kluar SBP... Aku time tu seyes x senang duduk n lucky ade sedara aku nie wat aku chill... Mlm tu lyn Nur Kasih The Movie.. Raye ke-2 lak g Merbok.. Rye kat blah mak plak... Tp taun nie unlucky skit ta dpt mkn ktupat bpak sedare aku yg sedap tu tp ok tape bub tade rezeki.. Pastu singgah rumah tok wan aku kat merbok n snapping time is started... hahaha.. Tp skit ja..... Pastu straigth to bpak sedare house.. Lpe 1 bende.. Rye ke-2 aku pkai kemeja.. Hahahaha.. Rmai puji aku(form skjap).. Pastu bpak aku bwak round2 kat Kedah jap.. Pastu hot fm dgr lak sekuel Mcm2 Cinta... Best giler citer tu... Pastu mlm tu g open house bpak se..dare aku sorg lagi... Yg nie lg meriah..... Meletop aje... Sampai kol 11.30 pm.. Pastu aku n sedara aku len bsuh pinggan sampai kol 2 pg.. Pastu mkn jap n then lyn FIFA sampai kol 4 bru tidoq.. Rye ke tiga sah3 kol 12 bgun subuh lebur(truk kan) n bsuh kereta n kmas rumah pakcik aku... Pastu aku gopen house agy... Memanjang je open house... Pastu ikut bpak sedara aku g Perlis.. Yg nie meriah giler... Men ngan dak2... Hri tersebut stat homework... K la sampai sini ja............