Thursday, 27 October 2011

KeANGAUan

Assalamualaikum,
Tjuk aku hari nie amatlah OVER!!!! Dua tiga hari nie aku rse ade bende membuka n teroka hati aku...
Plus seminggu seblm sambung exam, rajin lak bce novel.. Bkan novel sebarangan.. Novel CINTA lak 2....
Plus agy, novel Legenda Bdak Setan.... Saper yg lom try bce, try la... X RUGI... Seyes aku ckp... Ley plik x, kalo seseorg anti perempuan, ley jtuh hati ngan perempuan........ Aik, da lri lak dr citer sebnar.... Hahahaha... Aku ley knal die pown through mukabuku... Pastu no phone... Pastu SMS la... Hahahaha.... Aku mecej die, biase2 je.... Sporting lak tu... Ley tanye lak psal family aku.. Yg wat aku terkjut, die sanggup tmn mecej ngan aku sampai 2pagi.. Just tmn study.. Pastu  ade lak bende wat kacau... Kedit die low... Esok die mecej aku lg n ckp biase2.. Hehehehe... Ari ni die kte nk dtg skola.. Tp x dtg... Lantok la.. Hahahahaha...... Aku asyik ingat die as friend..

P/S: time blajar kalo ingat die lg semgt aku blaja... Heeeeeeeeeeeeeee

Saturday, 15 October 2011

Happiness Days

Assalam,
Hari nie hari yg paling SYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hari ini adalah Jamuan Akhir Tahun Pengawas..............
Hari terpakse la aku dtg awl... Ade bende nak kmas agy... Pastu aku dtg lwat g makang kat Arafah, kedai mamak paling famous kat Tambun... Pastu dtg skola wat kcoh la.. Perak klh la, Selangor MENANG LA(saje besarkan, hehehe, fan yg setia ktekan).. Then kecoh psal LFC vs MU(seri la lak).. Then bru wat keje.. Aku punye keje byk giler(byk la sgt)... Aku punye keje pasang reben.. Bkan sng tampal kat siling n nak jdkan ia berkembang2... Then, try bkak kipas.. Pastu, udah ABIS SUME HANCUR... Kipas tu tarik n ade bende patah... Mmg CUAK GILER... Then, aku amik pelekat n tampal bende patah tu.. Then aku cuak nak try kipas tu... Then aku g tukar bju.. Then ADE SPECIAL TASK... Biase je tu.. Tp alhamdullillah sume ok n berjln ngan lancar.. Time mkn ade persembahan... Then ade game... PPLING BEST skali game yg dihandlekan oleh aku, MUSIC CHAIRS... Hahahahahaha... Mmg best... Pastu penyampaian hadiah... Pastu persembahan dr Form 4... Aku la 2... Kitorg menari lgu 2PM Hands Up.... MMG KECOH LER......... Habis merusun.... LAST SKALI, kmas jwbnye tp alhamdulillah kmas jgak... Pastu blik la... Tu la citernye....





P/S: First time, jamuan aku mkn DOMINO PIZZA, CENDOL n SATAY... Pergh, sodap tu tp aku x melantaq SATAY pown... N nie la JAMUAN TERBAIK PENAH AKU G(jujur).....

Friday, 7 October 2011

Perginya Dia...............

Assalamualaikum, hari nie aku nak cerita skit.. Cerita nie mmg sedey.. Bkan PUTUS CINTA tp PEMERGIAN PENGETUA KE SEKOLAH BARU... Nama dia Pn. Hajah Naimah binti Haji Omar.. Dia da 5 tahun berkhidmat kat skola yg aku syg giler, SMK Tambun.. Dia pengetua paling berani, dahsyat, n terer giler... Ade tak pengetua perempuan yg sanggup join operasi rambut pljr lelaki... Confirm skola len takde.. Ade x pengetua yg always berckp psal agama tak henti2.. Yg nie aku rse skola agama je ade... Ade x pengetua yg kesah psal pemakaian anak murid die.. Aku rse yg nie ade la skit2 kat skola len... Byk bende lg aku nak puji tp yg nie jela aku akn citer kan... Tp aku mmg respect giler la....
Tapi ape yg sedih, die harus meninggalkan SMKT semlm.. Aku terasa kesedihannya juga... Bygkan kalo kite da marching n sebati ngan org n kwsan tersebut, confirm x sanggup meninggalkannya... Tp pengetua aku nie hati kental+tabah+kuat cam alloy.. Dia sanggup meninggalkan SMKT kerana Allah... Yg tu aku rse bangga dpt pengetua cam dia.. Aku pown x ley wat cam die.. Aku pergi SAINA pastu mai blik SMKT... Tu aku kte aku nie truk giler...
Semlm majlis perpisahan berlaku dlm suasana kesedihan+ceria.. Xkan mood gembira.. Tu nmenye ske sgt la dia pergi.. Tp mmg aku sedih.. Time aku jd sambutan utk pengetua, pengetua sudah mula menitiskan air mata yg suci n murni itu.. Tekedu apabila melihat pengetua menangis n at the same time, senior pengawas aku pula menitis air mte lg terkedu hati aku.. Plus, deme tu perempuan.. Then, aku cm biase la kne make sure bdak senyap n sruh pengawas wat keje... Pastu aku dok jap n dgr jap ucapan PKP(Penolong Ketua Pengawas).. Yg nie mmg aku nak nangis giler tp apakah daya sbb ego aku tinggi..Pastu aku g koperasi bli tisu untk die.. Aku tak sanggup tgk org sedey nie.. Pastu ucapan pengetua.. Time aku lencong tmpt len sbb x sanggup dgr n tgk bub cedey.. Then ade la kakak yg baik pinjamkan dslr kat aku... Mmg aku snap dri awl sampai akhir..
Pastu lpas abis majlis, ade lak majlis perpisahan dgn menyambut pengetua pulang ke rumah.. Yang nie mmg sedey gak.. Hari pemergiannye yg akn ke SMK Jelapang Jaya... Yg nie start ngan konvoi moto berkuasa tinggi oleh Cikgu Zul n the gangs mengiringi pengetua yg menaiki kereta Citra.. Then, ade murid thn kereta tu n die berasa terharu giler sbb tindakan tu membuktikan bhw murid2 SMKT sygkan die... Pastu, die kluar dr kwsn skola 4 ever.. Lepas 2 ade cikgu baik hati kasi aku n geng g mkn kat Makmal Bahasa. hehehe..
Secara keseluruhan, dialah pengetua Terbaik aku pernah jumpa sepanjang aku bersekolah.... Die byk bg kat aku semangat semasa aku nak PMR..  K la sampai di sini saje....=(











P/S: Thanks to Ummi Naimah sbb dpt mengembalikan saya ke jalan yg benar.....<3

Saturday, 1 October 2011

Kuasa Berubah di Tangan Sendiri!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum, hmm lame aku x up to date blog yg 'hensem' nie... Semlm aku join la jamuan MKT kat Nasi Lemak Ayam Kampung.. Aku ade tgas aku.. Bce doa mkn.. Terbaik... Kebetulan cikgu Matematik aku ade skali.. Lpas mkn die dtg kat meja aku... Pd mse yg same, memba klas aku jgak ade kat situ... Pastu die tgur aku psal aku punye perangai ape sume.. Aku bkan nak kate ape2 tp aku rse satu penyesalan sbb sume die tgur kat aku sumenye ade pd diri aku... Lpas die ckp sume bende n advice, aku rse mmg aku nie truk.. Aku berjanji utk berubah slpas cikgu matemaik ckp camtu kat aku.. Aku kdg2 lpe diri, riak, sombong, kelam-kabut n x bertanggungjawab.. Aku jujur kdg2 aku ter'over', homework x ciap n result aku skunk nie jtuh lak.. Astagfirullahalazim.... Pastu ade la bro nie nasihat kat aku.. Hablumminallah.. Jaga hubungan dgn Allah.. Kdg2 aku ade gak wat bende bruk.. Maleh citer psal bende 2... Kite sbgai manusia pasti ade melakukan kesilapan.. Sekarang n right now, aku cuba mengubah hidup aku dengan cre tersendiri n aku cbe membuat aty mak bapak aku gembira.. Aku cbe menerapkan  nilai islam dlm diri ku...




P/S: thank you cikgu..