Saturday, 5 July 2014

Dah Setahun Eh?

Assalamualaikum, 

Sedar tidak sedar dah setahun dah teman kat UniKL RCMP.. Alhamdullilah, dapat menghadapi segala dugaan dan cabaran yang ada walaupun kadang-kadang ingin mengaku kalah.. Alhamdullilah dapat menyesuaikan diri dengan UniKL RCMP dengan program dan masalah yang ada.. Yang paling penting, alhamdullilah diberi kepercayaan untuk handle event dan program yang sedia ada di UniKL RCMP

Fasilitator sekejap untuk Program Kembara Muda Yayasan Bank Rakyat
Fasilitator untuk Program MSR


Program Kembara Muda UniKL Dan Yayasan Bank Rakyat
Buka puasa bersama student semua course 

Selfie during MSR
My Group 19 during MSR





Friday, 28 March 2014

SemulaJadi Hijau

Sejak masuk RCMP, eh Assalamualaikum semua.. Hari ni gua nak sharing pe aku selalu buat bila bosan.. HAHA.. So, let it begins..

Sejak dah masuk alam U, kereta pun ado (padahal satu family guna), sejak ado kosodaran alam sekitar, sejak... HAHA.. Sampai bila pun ta habis.. Aku taktau la nak kata macam mana tapi minat aku terhadap semulajadi amatlah tinggi.. 

So, aku ambil inisiatif sendiri untuk mendekatkan diri aku dengan alam sekitar.. Firstly, sebab memang menenangkan jiwa aku sambil melihat kebesaran Allah SWT.. Masuk hutan, duduk diam-diam dengar bunyi-bunyian alam di hutan.. Paling glamour punya bunyi, "Krik,krik,krik", bunyi cengkerik la.. Secondly, minat kat alam semulajadi ini mencabar fitness aku yang tak seberapa sangat seperti hiking dan camping. So, hanya gambar boleh menceritakan segalanya..

Lagi satu alhamdullilah, ada juga member-member kat universiti dan tambah ada member-member sekolah lama minat hiking dan camping bagai.. So, aku banyak habiskan masa dan wang ke arah tersebut sebab minat tu of course la dan kepuasan..


Muka gembira selepas turun bukit

Team pertama yang sampai kat kaki bukit.. Aku dengan Danial  Haziq  je lambat sikit.. Transport problem

So, ini adventure pertama dengan kawan2 kolej.. Bukit Broga.. Spend duit juga nak ke sini .. Alhamdullilah, Danial Haziq ado untuk bermalam selama 4 hari kat umah sewanya.. Cakap pasal Broga Hill's ni, dekat Semenyih sempadan Selangor dan Negeri 9.. Kalau dari KL, 40 minit purata nak sampai kat sini

Snap sikit

View dari Bukit Broga

Saya nampak Negeri 9 kat sana

First peak of Broga's Hill

Rehat sebentar.. Dah macam muka troll pun ado

Nama saya Ain Omanah saya tengah mencari  Mr. Arrogant saya.

Selfie time

With Azam. Student of UniKL BMI

Muka-muka gembira dah sampai puncak kat Broga's Hill

Puncak Bukit Broga.. 400 m dari aras laut

Hafizah, Ain Aqillah, dan Azam.. Danial tu aku tak tahu dia buat apa

Selfie.. Source from Nina.. Penat den bergambo je.. Dari  sejam masa estimated sampai bawah dah jadi 2 jam

At Taman Botani Negara


Umur dah 19 tahun tapi main lagi tempat kanak-kanak


Yang baju RM tu nampak macam sakai


Atas pokok pun boleh baring acah-acah


This memory always be remembered forever. InshaAllah



Selfie with fish-eye lens


Kat Dataran Merdeka. Dengan berjalan kaki sahaja untuk sampai ke sini

Lata Kinjang, Tapah.. Air Terjun paling cantik kat Malaysia kalau ta silap.. View air terjun lawa.. Air pun bersih
Haha, main air je boleh

Erk, emm mereka berdua ini memang batak kamera.. 

Girls only.. Yela aku la driver dengan photographer kome

Taaa Daaa

Selfie again

View of Lata Kinjang 



Teluk Batik, Manjung

Idham nampak gembira benau sampai lompat

Jejaka Idaman Malaya.. Aww (perasan bakhang)

Selfie again.. Haaaa



Muka seronok naik bot pusing area Teluk Batik

Pemandu bot tak bertauliah


Nice picture.. Semua acah2 tengah bermesyuarat katanya



Kat UTP

View at UTP

With Nina and Fatin Ainaa

Lata Ulu Chepor.. Sesi Mind Therapy










With Thip, Amirah, Nina, Pijah and Danial


Monopod pakai buluh pun boleh



At Gunung Lang.. Selfie again



On the way hiking to reach a highest peak at Kledang's Hill



Ain Aqillah dengan Ainaa muka kepenatan

Rock bebeh

Comel tak kite bawah cahaya matahari

Muka bahagia sampai kat puncak Bukit Kledang.. Paling tinggi


Time hiking boleh jumpa Bachelor of Pharmacy di atas

Haha ini sahaja puncak tertinggi Bukit Kledang.. Cuma Pencawang sahaja.. Tinggi bukit ini 800 meter ..




"Hello, Dato' saya hiking ni"

Ini Bukit Bangkong pula.. Tinggi dia ta tinggi sangat.. Tiap2 minggu boleh hiking je

Nice View at Bangkong's Hill



Trademark Bangkong Hill's




So, ini je lah journey2 aku setakat ini. So inilah my boring time di'spend'kan.. Hahah.. Kalau about kos apa semua agakla kurang dan banyak digunakan untuk makan dan minyak la.. So setakat ini sahaja cerita aku di sini..

p/s: Next Trip Taiping