Friday, 7 October 2011

Perginya Dia...............

Assalamualaikum, hari nie aku nak cerita skit.. Cerita nie mmg sedey.. Bkan PUTUS CINTA tp PEMERGIAN PENGETUA KE SEKOLAH BARU... Nama dia Pn. Hajah Naimah binti Haji Omar.. Dia da 5 tahun berkhidmat kat skola yg aku syg giler, SMK Tambun.. Dia pengetua paling berani, dahsyat, n terer giler... Ade tak pengetua perempuan yg sanggup join operasi rambut pljr lelaki... Confirm skola len takde.. Ade x pengetua yg always berckp psal agama tak henti2.. Yg nie aku rse skola agama je ade... Ade x pengetua yg kesah psal pemakaian anak murid die.. Aku rse yg nie ade la skit2 kat skola len... Byk bende lg aku nak puji tp yg nie jela aku akn citer kan... Tp aku mmg respect giler la....
Tapi ape yg sedih, die harus meninggalkan SMKT semlm.. Aku terasa kesedihannya juga... Bygkan kalo kite da marching n sebati ngan org n kwsan tersebut, confirm x sanggup meninggalkannya... Tp pengetua aku nie hati kental+tabah+kuat cam alloy.. Dia sanggup meninggalkan SMKT kerana Allah... Yg tu aku rse bangga dpt pengetua cam dia.. Aku pown x ley wat cam die.. Aku pergi SAINA pastu mai blik SMKT... Tu aku kte aku nie truk giler...
Semlm majlis perpisahan berlaku dlm suasana kesedihan+ceria.. Xkan mood gembira.. Tu nmenye ske sgt la dia pergi.. Tp mmg aku sedih.. Time aku jd sambutan utk pengetua, pengetua sudah mula menitiskan air mata yg suci n murni itu.. Tekedu apabila melihat pengetua menangis n at the same time, senior pengawas aku pula menitis air mte lg terkedu hati aku.. Plus, deme tu perempuan.. Then, aku cm biase la kne make sure bdak senyap n sruh pengawas wat keje... Pastu aku dok jap n dgr jap ucapan PKP(Penolong Ketua Pengawas).. Yg nie mmg aku nak nangis giler tp apakah daya sbb ego aku tinggi..Pastu aku g koperasi bli tisu untk die.. Aku tak sanggup tgk org sedey nie.. Pastu ucapan pengetua.. Time aku lencong tmpt len sbb x sanggup dgr n tgk bub cedey.. Then ade la kakak yg baik pinjamkan dslr kat aku... Mmg aku snap dri awl sampai akhir..
Pastu lpas abis majlis, ade lak majlis perpisahan dgn menyambut pengetua pulang ke rumah.. Yang nie mmg sedey gak.. Hari pemergiannye yg akn ke SMK Jelapang Jaya... Yg nie start ngan konvoi moto berkuasa tinggi oleh Cikgu Zul n the gangs mengiringi pengetua yg menaiki kereta Citra.. Then, ade murid thn kereta tu n die berasa terharu giler sbb tindakan tu membuktikan bhw murid2 SMKT sygkan die... Pastu, die kluar dr kwsn skola 4 ever.. Lepas 2 ade cikgu baik hati kasi aku n geng g mkn kat Makmal Bahasa. hehehe..
Secara keseluruhan, dialah pengetua Terbaik aku pernah jumpa sepanjang aku bersekolah.... Die byk bg kat aku semangat semasa aku nak PMR..  K la sampai di sini saje....=(











P/S: Thanks to Ummi Naimah sbb dpt mengembalikan saya ke jalan yg benar.....<3

No comments:

Post a Comment